Tekenen en schilderen

Atelier Loveringbos, 's-Heerenberg
Ans Berkenvelder
Maandag: -
  Dinsdag: -
  Donderdag: -
01 september 2020
12 lessen
Toon formulier

Neem contact op met Ans Berkenvelder

In de cursus wordt geschilderd of getekend met gebruikmaking van stillevens, foto’s en lichtbeeldprojecties.

Alle grote stromingen komen daarbij aan de orde t.w. Realisme, Surrealisme, Abstract, Figuratief, Kubisme en Jugendstil.

In de teken- en schilderlessen leer je tekenen en schilderen naar waarneming. Goed kijken is een van de belangrijkste onderdelen van die lessen. Vervolgens komen kleur-, vorm-, licht- en donkerwaarneming en het gebruik van toonwaardes intensief aan bod.

Het gebruik van lichtbeeldenprojectie biedt een veelvoud van alternatieven voor stillevens. Landschappen, zeegezichten, stadsgezichten en dieren komen daarmee binnen het bereik van de teken- en schilderles.

De cursus bestaat uit 12 lessen van 2,5 uur en zal plaatsvinden op verschillende dagen van de week, zoveel mogelijk rekening houdend met uw voorkeur. De cursus wordt gegeven in mijn atelier, Loveringbos 9, 7041 JL ‘s-Heerenberg.

De dagen en aanvangsdata die in de header op de site zijn opgenomen liggen niet vast, maar zijn flexibel, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn kan een groep gevormd worden (Aantal deelnemers max. 5) en wordt de aanvangsdatum bepaald.

Ook het volgen van lessen in de zomerperiode zijn mogelijk bij voldoende aanmeldingen.

Neem contact met mij op om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken (tel 0314-840280 of via de mail ansberkenvelder@hotmail.nl).

De prijs van de cursus is € 150,-  (excl. benodigde materialen).

 

 

 

 

Ans Berkenvelder

Meer over Ans Berkenvelder

Ans Berkenvelder  

Opleiding. Na een groot aantal jaren van het volgen van allerlei teken- en schildercursussen heb ik die perioden afgesloten met een opleiding aan de Vrije Akademie de Leuwenburgh in Amsterdam. Dit was een 5-jarige opleiding, waarvan 2 jaar gericht op didactische vorming en 3 jaar op kunstzinnige vormgeving.

Ervaring. In mijn vorige woonplaats Veenendaal heb ik ruim 13 jaar teken- en schilderlessen gegeven in mijn atelier en heb ik mijn lesmethodes verder ontwikkeld. Sinds eind 2019 ben ik weer terug in de streek waar ik ben opgegroeid en wil ik in mijn atelier in 's-Heerenberg weer aan de slag!