model- en portrettekenen en -schilderen

De Gruitpoort Doetinchem schilderlokaal 3.1
Marcel Reijerman
Vrijdag: 10:00 - 12:00
18 september 2020 tot 15 april 2021
26 lessen
Toon formulier

Neem contact op met Marcel Reijerman

In deze cursus oefenen we ons in het observeren, het tekenen en schilderen naar de waarneming. Het onderwerp is de mens in de vorm van een portret of een modeltekening. Soms in zijn geheel, gekleed of naakt. Soms een portret. Regelmatig zoomen we in op een detail van het onderwerp.

Oefening is een wezenlijk deel van de cursus. Tekenen en schilderen als oefening in het algemeen in de vorm van model en portrettekenen en -schilderen. We mogen echter niet vergeten dat we een medemens in de ogen kijken.

Modelvergoeding zit inbegrepen in de prijs. Doorgaan van de cursus is afhankelijk van het aantal deelnemers, mede om modelkosten te dekken.

 

docent: Marcel Reijerman

 


Marcel Reijerman

Meer over Marcel Reijerman

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring als docent en geef met veel plezier schilderen en tekenen en modeltekenen en -schilderen. Vooral aan volwassenen. Daarnaast ben ik ook lijstenmaker bij de firma Peter van Ginkel in Arnhem. Ik heb gestudeerd in Arnhem op de afdeling Vrije Kunst. Ik ben een actief beeldend kunstenaar met vele exposities en tentoonstellingen in galeries en musea.