Cursus DUITS 2, niveau A2-B1

Amphion Cultuurbedrijf (Muziekschool), Bizetlaan 1 Doetinchem
Simona Drahonovska
Donderdag: 20:00 - 21:30
31 maart 2022 tot 30 juni 2022
18 lessen
Toon formulier

Neem contact op met Simona Drahonovska

Guten Tag! Sprechen Sie Deutsch? Wil je beter Duits leren spreken en begrijpen omdat je het nodig hebt voor je werk? Of wil je een nieuwe taal leren waar je echt iets aan hebt en waar je jezelf mee kunt blijven ontwikkelen?

 

In onze cursussen Duits bouw je in korte tijd aan een stevige basis van de Duitse taal. Door kleinschalige cursusgroepen blijf je betrokken en gemotiveerd.

 

De Duitse taal is op allerlei gebieden een belangrijke taal. Niet alleen is Duitsland de belangrijkste handelspartner van Nederland, in de financiële en technische wereld is het Duits ook een belangrijke voertaal. Want hoewel veel Duitsers tegenwoordig Engels spreken, geniet communicatie in het Duits nog altijd de voorkeur.

 

In deze taalcursus werk je aan verschillende taalvaardigheden: lezen, schrijven, luisteren, spreken en gesprekken doen. Je oefent met de juiste uitspraak van de Duitse taal en je maakt kennis met de regels van de Duitse grammatica. Na het afloop weet je wat het ¨bellen¨ betekent en dat je ¨doorval¨ letterlijk niet mag vertalen 🙂

 

Deze cursus wordt gegeven door een docent met 1ste graad bevoegdheid in het vak Duitse taal, cultuur en literatuur en met jarenlange ervaring op MBO scholen, in de cursussen in Duitsland en bij internationale bedrijven.

 

Inhoud gesprekjes: dagelijke situaties, bijv. boodschappen doen, werk, gezondheid – arts, reizen, autosnelweg, zich voorstellen, een hotelkamer reserveren, small talk. Voor je werk: zakelijke correspondentie, aanspreekvormen, (ongeschreven) culturele regels voor je persoonlijk en zakelijk succes, argumenteren. Spellen, liedjes, interactie, communicatie, plezier. Veel aandacht: valse vrienden (woordenschat, grammatica, spelling) en verschillen tussen het Duits en het Nederlands. Luister- en uitspraak oefeningen,  naamvallen, zinnen en bijzinnen, werkwoordstijden, woordenschat. Een deel van de les is altijd op maat mogelijk – de cursussen zijn kleinschalig.

 

Lessen:  20 lessen van 45min.

 

Iedere donderdag 2 lessen van 45 min, 10 weken

Er zijn nog 2 plekjes in een leuke groep, je bent welkom!

 

Groepen: kleinschalige cursusgroepen van min. 3 cursisten

 

Prijs in het totaal per les: 15 euro

 

Geen les tijdens de schoolvakantie en tijdens de studiedagen

 

Waar? Amphion, Muziekschool Doetinchem. Gratis parkeren.

 

We bieden ook In-Company taaltrainingen op maat in je bedrijf. 1 op 1 individuelle taaltrainingen of groepjes.


Simona Drahonovska

Meer over Simona Drahonovska

 

Leren op een natuurlijke manier 

Spreken vanaf de eerste les

Ontspannen sfeer, maar resultaatgericht

Je leert in een vreemde taal denken

Muziek, rollenspelen, spreken, mindmaps, creativiteit en veel meer :)

 

Studie en ervaring:

Na mijn WO studie van de Duitse en Tsjechische taalwetenschap en literatuur en als eerstegraads en tweedegraads docent Duits en Tsjechisch die ik volgde op de universiteiten in Duitsland en Tsjechië, liep ik 1 jaar lang een internationale stage als docent Duits op een talenschool in Spanje. Al na 1 week was ik verliefd op het heerlijke weer en de blije mensen en daarom begon ik op de Universiteit Jaén een studie Spaanse Taalwetenschap en een cursus DELE te volgen. Toen ik 1 jaar later mijn eerste DELE diploma in handen had, ben ik in het toerisme en internationaal handel aan de Costa Brava gaan werken en later als docent Duits en Spaans op een MBO (niveau 4 - Handelsacademie en Hotelschool).

De afgelopen 5 jaar heb ik veel ervaring opgedaan als docent Engels, Duits en Spaans op het Graafschap College, als docent Zakelijk Duits en Spaans bij het Gruitpoort en bij de Doetinchemse bedrijven en verder heb ik ook met veel plezier Engelse les gegeven aan begaafde kleuters van groep 1, 2 en 3 op de Wilhelminabasisschol.

Sinds maart 2020 werk ik als online docent talen ook in andere landen (Duitsland, Vereinigde Staten, Tsjechië) en als docent talen bij NHA Opleidingen in Nederland en België. Hiervoor ben ik bij het Centraal Register (CRKBO) ingeschreven als docent die voldoet aan de Kwaliteitscode voor Kort Beroepsonderwijs.

Alles bij elkaar heb ik ruim 25 jaar ervaring in het les geven in 5 EU landen. Niet alleen op de BO, VO, WO en MBO scholen, maar ook in talrijke cursussen, bijlessen en taaltrainingen die ik verzorg voor internationale bedrijven en talenscholen.

Het lesgeven geeft mij veel voldoening, ik vind het leuk om andere mensen te helpen groeien. Ik zelf leer en herhaal dagelijks vreemde talen en communiceer in 10 talen. Het is een leuke hobby die zorgt voor meer sociale contacten, levensmogelijkheden, belevenissen en cognitieve vaardigheden. Mijn werk als docent is soms goed combineerbaar met een vakantiebaan als gids op rondreizen in Spanje, daarvoor volgde ik een deeltijdstudie Toerisme.

Wie ben ik als ik niet werk:

Mijn vrije tijd breng ik actief door met mijn kinderen (Lucie, 9 en Jan, 14), verder lees ik graag, doe veel aan bergsporten, dans al 15 jaar salsa en bespeel muziek instrumenten. Ik geef muziek coaching aan kleine kinderen (verschillende instrumenten) en probeer hun sterke kanten te ontdekken en het beste uit hun talenten te halen. Momenteel leer ik viool spelen in het orkest van het Graafschap college/ Amphion Muziekschool, maar in Tsjechië heb ik ook 10 jaar Jeugdconservatorium gevolgd (vak piano) en dankzij enthousiaste docenten van de Amphion muziekschool kan ik eindelijk mooie pop en jazz muziek op de altsaxofoon spelen. Ik hou van slapen en handwerken - kantklossen, hakken en macrame. 

Ik kan mijn leven zonder muziek en cultuur niet voorstellen, daarom vind je vaak een beetje muziek (en bij kinderen ook ritmiek en dans) in mijn taallessen. Muziek en rollenspelen vind ik twee van de vijf belangrijke taalmethodes voor alle leeftijden, ze zorgen niet alleen maar voor een leuke sfeer in de groep, maar ook voor motivatie en diepere ontspanning na een of twee moeilijke grammatica oefeningen, een goede uitspraak en het onthouden van de stof en nieuwe woordjes. Sommige van mijn cursussen zijn op muziek gebaseerd. Hierdoor komen mijn sterke kanten als docent naar voren en de voordelen in vergelijking met andere taalcursussen.

Talen – niveaus en diploma´s:

Alle talen waarin ik les geef gebruik ik ook als communicatiemiddel met native speakers:

Duits: Universität Dortmund, Universität Halle - Saale (Duitsland), UJEP: Duitse taal en letterkunde, C1-C2

Tsjechisch:  UJEP Universität (Tsjechië): Tsjechische taal en letterkunde, moedertaal

Engels: Luton College, Luton, UK - internationaal diploma. C1

Spaans: Universidad de Jaen (Spanje) - Spaanse taalwetenschap en internationaal diploma DELE. C1

Nederlands, Graafschap College, NT2. B2-C1